
норвегия всегда мне была любопытна.
а тут... вон что они придумали.
от себя добавлю на всякий случай,
что сирень все-таки ядовита, и соблюдать дозировку крайне необходимо.

#photojenza
1 liter kaldt vann - 1 л холодной воды
- 4 blomsterklaser med friske syriner - 4 ветки сирени ( сирени нужно много, чтобы отжать сок)
- 1-2 sitroner/lime - 1-2 лимона (лайм)
- 1-2 ss sukker (må gjerne sløyfes) - 1-2 ст. л. сахара (можно не класть)
- isbiter - кубики льда
1. Vask og skyll syrinene grundig i kaldt, rennende vann. Plukk blomstene fra klasen, og ha de over i en melsikt. Skyll enda en gang, og la vannet renne godt av. Ha de over i en mugge med kaldt vann, og rør kraftig med en visp. Deretter siler du ut blomstene, og heller vannet over i en annen mugge. Legg nå blomstene inn i et kaffefilter, og press hardt med hendene slik at blomstersaften ekstraheres. Ha saften over i muggen med vann.

#photojenza
Ветки сирени вымыть в холодной воде. Оборвать цветы и положить в сито, еще раз промыть, дать воде стечь. Отжать сиреневый сок и смешать с 1 л холодной воды.
2. Bruk en sitronpresse til å få ut all saften fra sitronene, og bland den ut i syrinvannet. Ha i isbiter og eventuelt sukker.
Выжать сок лимона и добавить в воду с сиренью. Добавить сахар и кубики льда.
Рецепт и фото юзера из Норвегии Foralldel